קורניתוס ונאפפליו - 13/4/2025

פסח תשפ"ה הוקדש לחצי האי פלופונז. למעשה, טרק המנליון הוא זה שמשך את תשומת ליבנו. זהו טרק של 8 קטעים, שעל פי רוב עושים את כולו ב-5 ימים באחד האזורים היפים של יוון. שילוב של המון טבע וגם קצת היסטוריה. היופי בטרק (מעבר לטבע כמובן) הוא העבודה שכל מקטע מסתייים בכפר שבו ניתן להצטייד במזון וגם ללון. מה שמאפשר תנועה עם ציוד אישי בלבד. בין הכפרים יש שירות מוניות שמאפשר להפגש עם ציוד הלינה באופן פשוט. הבנו שעם כל המשפחה לא נוכל לעשות את הטרק במלואו ובחרנו 3 מקטעים ברמות קושי שונות. למדנו שאפריל הוא חודש טוב לטיול כזה אבל עם סכנה למזג אויר בעייתי, ולכן הכנו כמה תוכנית משנה. במהלך המחקר על הפלפונז מצאנו עוד עשרות אתרים שחובה לבקר בהם ולכן הכנו תוכנית משולבת של טרק, היסטוריה וארכיאולוגיה יחד עם חופים וחופש. מסכמים ביום באתונה – לספוג עוד קצת תרבות והיסטוריה וכמובן שופינג.

יום ראשון

היום הראשון הוקדש לאריזות, סגירות בעבודה עד הצהריים, הובלות והעברות. נחתנו לעת ערב באתונה ולמרות שיצאנו מהשדה בזמן שיא (נטע והילדים על המזוודות, יוחאי להשכרת הרכב), לתדהמתנו גילינו ששתי מזוודות ו 3 ילדים לא נכנסים ברכב ששכרנו. יוחאי לא וויתר ובדק את כל הרכבים בקטגוריה וגם כמה בזו שמעליה עד שנמצאה הכלה המיועדת, יצאנו לדרך! הגענו לדירה נקיה ומאובזרת בפאתי העיר, מארחת חביבה חיכתה לנו במאור פנים, כיוון שהיינו מורעבים המליצה על Take Away משיפודיה מקומית, תוך דקות הגיעו 2 מנות סובלקי וסלט יווני עצום שסגרו לנו את הפינה. מקלחת חמה והופ למיטה.

יום שני

אחרי שקילפנו את כולם מהמיטות הצטיידנו בקפה ומאפה ויצאנו לדרך לתחנה הראשונה – תעלת קורינתוס. התעלה שחפירתה החלה במאה ה 6 לפני הספירה והסתיימה במאה ה -19, נועדה לקצר את המסע מהים האדריאטי לפיראוס. על תולדות התעלה, מטרותיה ושימושה כיום (תיירות בעיקר) סיפר לנו עופריקי בעזרת המפה וההסברים שבמרכז המבקרים הקטן וצ'אט GPT. מהתעלה חצינו את הכביש לעוד קפה באחת המסעדות בצד הדרומי של התעלה והמשכנו לעבר תחנתנו הבאה האקרוקורינתוס, מבצר עצום שחולש על שער הכניסה אל חצי האי מהים ומהיבשת, המבצר בוצר בידי הביזנטים, העות'מאנים וכל מי ששלט בחצי האי בין לבין. שוטטנו בין הריסות ומרבדים מדהימים של פריחה אביבית בשלל צבעים. לאחר שכבשנו את המבצר (יחד עם עוד עשרות תלמידי בית ספר מצרפת בטיול שנתי) המשכנו לעבר אפידברוס הידועה כמקום הולדות של אסקפליוס, המרפא, בנו של אפולו אל השמש, עיר מרפא לחולים ובתיאטרון המרשים שבמרכזה שנבנה במאה ה 4 לפנה"ס ועד היום הוא מופת לאקוסטיקה נפלאה – בדקנו! אחרי תחרות ריצה במעלה התיאטרון, המשכנו לעבר מקום הלינה השני – העיר נפפליו. את היום סיימנו בטברנה מקומית קצת מבאסת ובקינוח גם מבאס, קינדר בואנו שהשאירו לנו המארחים בדירה הצילו את המצב.

יום שלישי

את היום השלישי התחלנו בסיור מודרך בעיר נפפיליו, אוולין המדריכה סיפרה על הקמתה של העיר בידי נפפיליו, בנו של פוסידון, אל הים, על הכיבוש העות'מאני (X2), הוונציאני (X2), חשיבותה של העיר כבירתה הראשונה של יוון המודרנית, רצח המושל הראשון שארע בעיר והמלכים הזרים שמונו לשלוט בה ע"י הגורמים הפוליטיים המרכזיים של העת ההיא. ביקרנו בכנסיות שהפכו למסגדים וחוזר חלילה ושוטטנו בסימטאות הצבעוניות. בצהריים נפרדנו מאווילין וטעמנו גירוס ראשון לטיול בשווארמיה נחמדה על החוף, יחד עם כל תלמידי חטיבת הביניים בעיר שבדיוק סיימו את יום הלימודים. היה טעים! משם יצאנו לסיור קליל לאורך חופה של לשון היבשה הקטנה, הילדים נהנו מזריקת אבנים על המים וההורים נהנו מהשקט. טיפסנו אל מצודת Acronauplia לתצפית נוספת על העיר, שתינו כוס קפה יווני ועוגת גזר בבית קפה  של הסוריקטה ומשם לגולת הכותרת של ביקורנו בעיר – סדנת בישול אצל השף קוסטס ואגת'י רעייתו המופלאה. יחד עם וונדי וסטיוארט מקולורדו בישלנו ארוחה מופלאה של 4 מנות, התנסינו בטכניקות חדשות, חומרי גלם מעניינים, פילטנו דגים, רידדנו בשר, קצצנו, תיבלנו, למדנו על תרבות האוכל ביוון, חשיבות שמן הזית במטבח היווני, איך לפעמים טעויות בבישול גורמות לתוצאות מפתיעות ולסיום סעדנו ליבנו במעשה ידינו בלווית יין מקומי שהותאם במיוחד לכל מנה – היה פשוט מושלם!

יום רביעי

הגיע העת להיפרד מנפפליו, אך לא לפני שהצטיידנו בפחמימות איכותיות במאפייה שהמליצו לנו עליה וטיפסנו למצודת פלמידי (Palamidi) הוונציאנית (ברכב מודים), נהננו מתצפית אחרונה על העיר, הנמל, המצודה שבליבו ששימשה בית כלא ואז מלון וכעת שוב מחפשת יעודה ונפרדנו לשלום הלאה אל ההרים של ארקדיה. בדרך עצרנו במיקנה (Mycenae) עיר שבניתה החלה בסביבות המאה ה-12 לפנה"ס. שם נמצאו עדויות לעיר חשובה שהיוותה מרכז משגשג הנודע כנקודת המוצא למסעות המתוארים ביצירותיו של הומרוס. ביקרנו בקברי המלכים המפוארים, שער האריות בראשו תבליט של מלכי החיות ושוטטנו בין החומות ומבני האבן יחד עם עוד מאות ילדים בטיול שנתי. עוד עצרנו בדרך במוזיאון דבש קטן המספר על ההיסטוריה של ייצור הדבש במזרח התיכון, ובמיתולוגיה היוונית, טעמנו ליקר דבש, יוחאי סיפר על מבנה הכוורת והתפקידים השונים זה. מהמוזיאון המשכנו אל המקטע הראשון בגולת הכותרת של טיולנו – טרק המניילון.

רשומות סמוכות

מפת אזור הטיול עם הרשומות עליה

להורדת קובץ ה KMZ של המפה (לפתיחה ב GOOGLE EARTH)

תמונות

תגובות