יום 20 - טיסה מבוזמן לניו יורק: על הבוקר נסענו מגרדינר לשדה התעופה בוזמן, שדה קטן מחופה בזלת ושטיחים מקיר לקיר, בול כמו שדה דוב רק עם אח מבוערת באמצע. בניו-יורק נחתנו אחר הצהריים ישר לחום, ללחות ולצפיפות, יעלה בעננים. המשכנו אל המלון הנפלא והמעוצב בהלס קיטצ'ן, כמה כיף שהפעם חדרים נפרדים להורים והילדים. על הלו"ז והתכנית בניו-יורק קיבלו אחריות הילדים ונטע ויוחאי יכולים קצת לנוח :). בערב יצאנו לארוחת ערב במסעדה שבחרה יעלה, המשכנו למאצ'ה וקינוח ב Oasis Cafe ומשם לסנטרל פארק וטיימס סקוור עד שהצפיפות, הרעש והסירחון הכריעו אותנו (נטע נשברה ראשונה).
יום 21 - דרום מנהטן: כיוון שהילדים היו אמונים על התכנית הבוקר החל בעצלתיים, נטע ויוחאי ניצלו את הבוקר למיילים ושיחות עבודה בקפה של המלון (ניו-יורק בטיים זון מושלם לסגירות בעבודה) והילדים התארגנו בנחת. מהמלון יצאנו לסיור בדרום העיר, לא לפני שעצרנו בסטארבקס כמובן...אמנם קיווינו למדריך מקומי שנושם את העיר אך זכינו במהגר שדקלם מתוך מערך שיעור... בכל זאת הצלחנו ללמוד על ראשיתה של העיר, תחילה בידי ילידים אחר כך ההולנדים ומשם לאנגלים והלאה. למדנו היכן היו חומות העיר (Wall St...) השקפנו על פסל החירות (יוחאי השלים פרטי טריוויה מויקיפדיה..), למדנו על פסל השור והגענו עד ל Ground Zero, שם שמענו את סיפורו של היום הקשה של נפילת המגדלים, אומץ ליבם של הכבאים ונוסעי טיסה 93 שהסיטו את המטוס מפגיעה בבית הלבן ולמדנו על הסמליות והמחשבה הרבה שהושקעו באתר ההנצחה הזה. מהסיור המשכנו לשוק צ'לסי לארוחת צהריים, הבנות באיטליקיה מפונפנת והשאר בפיתה של אייל שני (זה פשוט כל כך טעים), קינוח של רייס פודינג ומנגו לקחנו לדרך ואכלנו על ספסל בטיילת הנפלאה של ההיי ליין. הצטלמנו על רקע ה Vessel וקינחנו בשופינג לכל המשפחה במרכז המסחרי שממול. אחרי מנוחה קצרה (ממש קצרה) בחדר יצאנו לתיאטרון New Amsterdam, לאחד משיאי הטיול - המחזמר "Aladdin" - השוק של אגרבה, התלבושות, התפאורה, המוסיקה החיה ויותר מכל הג'יני ההורס - פשוט וואו! מההצגה יצאנו רעבים מאוד ישר לפיצה סיציליאנית (מצרית...) טעימה מאוד, לא צריך יותר.
יום 22 מוזיאון הטבע והסנטרל פארק: את היום התחלנו במוזיאון לטבע, כדרכנו התחלנו את הביקור בסיור מודרך. נפלנו על מדריכה שתחום העניין שלה הוא גאולוגיה, היא סיפרה על החמצון הגדול שאפשר את החיים על פני כדוה"א ויציאת בעלי החיים מהמים אל היבשה, היא סיפרה על תולדות המוזיאון ותרומתו של תיאודור רוזוולט לשימור והקמת שמורות הטבע ועל יעודו המקורי של המוזיאון בהבאת הטבע אל אנשי העיר שלא יכולים להרשות לעצמם לצאת ממנה וכיצד נבנו הדיארמות (מבעלי חיים, צמחים, סלעים שנאספו בשטח!), המשכנו לתערוכה על מוצא האדם (יש לנו יותר בני דודים ממה שנהוג לחשוב...) ומוצא היקום וכדוה"א - היה מרתק. על הסיור המודרך בסנטרל פארק ויתרנו, הסתפקנו בביקור קצר ליד האגם ובטירת בלדוויר. צילמנו את יעלה סטייל "גוסיפ גירל" על מדרגות המטרופוליטן (xoxo), משם לארוחת צהריים מאוחרת במסעדת ראמן מעולה ממש ב-74, הגדולים נסעו עם נטע ל Friends Experience והגשימו ליעלה חלום לצפות בטלוויזיה אצל מוניקה וללרלר בסנטרל פרק קפה, יוחאי נסע עם עיינה לביקור בחנות של הארי פוטר וקפה ב Eataly. לחוויה מושלמת של תרבות הצריכה (לאיזון שבועות בחיק הטבע) נטע ויעלה נסעו ל Skims, מקדש ההלבשה התחתונה של קים קרדשיאן, ויוחאי והקטנים ל Crumbl Cookie. חזרנו אל החדר למקלחות, אריזות והביתה, עוד נשוב..